Blog

Trenduri in organizarea unei nunti in 2020: Teme, lumini, aranjamente, culori

cum arata o nunta in tendinte 2020 - teme lumini aranjamente culori

Iti organizezi nunta in acest an? Cu aceasta ocazie, iti propunem cateva tendinte nunta 2020. Dar nu sunt singurele.

Nuntile de azi nu mai sunt ce au fost odata. Asa ar spune majoritatea celor trecuti prin aceasta ”incercare” candva prin ultimele decenii ale secolului trecut, care cu greu sa impaca cu estetica atat de transformata a unor evenimente de asemenea insemnatate.

E drept ca schimband epocile, s-au schimbat stilurile, ritualurile, obiceiurilie. Dar intre antic si modern, nunta ramane totusi o ceremonie destul de traditionala.

De-a lungul vremurilor, comparand, vei vedea cate puncte in comun are un astfel de eveniment de azi cu unul organizat nu mai departe de o jumatatea de secol in urma.

Tendinte nunta 2020: Idei pentru cine-si uneste destinele in acest an

Nunta e printre putinele care mai respecta anumite linii, gen: rochie de mireasa alba, domnisoare de onoare, nasi, invitatii personalizate, petreceri pana-n zori, fara sa mai amintim de traditii locale, complet diferite de la o zona la alta.

Dar nunta inseamna pe langa traditii, si trenduri. De la un an la altul, apar idei noi, uneori detalii aparent insignifiante, dar cu un extraordinar potential de a imprima farmec evenimentului, de a-l transforma intr-un moment original.

Cine insa nu-si doreste o nunta originala, nu trasa la indigou, dupa alte enspe nunti? Iata cateva tendinte de nunta 2020 din care sa te inspiri chiar azi:

Teme de nunta

teme in tendinte pentru nunti in 2020
Foto: www.dolcesitgesblog.com

Din ziua in care a sosit cererea in casatorie si momentul confirmarii, mirii nu au altceva in cap decat sa organizeze o ceremonie ca-n povesti, frumoasa si degajata, care sa capteze chiar si cei mai exigenti invitati.

Dupa ce stabilesti sala de nunta, ziua sau macar perioada, este de aici ca vei porni: de la tematica nuntii. Alege una care te reprezinta cel mai bine si nu avea retineri in a impresiona onorata ”audienta”.

Aparte cateva stiluri evergreen, care nu ies vreodata din moda, organizatorii vin cu noutati, propunand o multime de teme interesante, usor de pus in act, fiecare cu un nume sugestiv.

Printre temele in tendinta ale acestui an, apar denumiri precum: calatorii si cinema, mare sau padure, vintage, petrecere medievala etc. Pentru aceasta din urma, nici ca se putea o destinatie mai incantatoare decat Camelot Resort.

Lumini si efecte speciale

tendinte nunta - lumini si efecte speciale in 2020
Foto: www.partylights.co.uk

O atentie aparte se rasfrange peste toata partea de lumina, cu instalatii si efecte speciale. Aranjamentele luminoase sunt importante in toate nuntile serale. Fiind esentiale si pentru serviciul fotografic, devin un element peste care nu se poate trece.

Din nou la moda sunt focurile de artificii in cascada si fumigenele, pentru spectacole de lumina cat mai captivante, pline de energie, perfecte sa rupa monotonia nuntilor clasice.

Nu lipsesc apoi ghirlandele luminoase, barele cu LED-uri suspendate si lumanarile asezate strategic, in masura sa recompuna la nivel de arta o atmosfera de poveste.

La mare cautare ramane fumul cu gheata carbonica pentru ringul de dans, care completeaza perfect fotografiile de cuplu. Si, nu in ultimul rand, fotografiile spectaculoase efectuate cu drone, atat pentru cupluri, cat si pentru grupurile de nuntasi.

Decorarea meselor

trenduri nunta 2020 - decoratiuni mese
Foto: www.bridemagazine.co.uk

O atentie speciala revine aranjarii meselor. Pentru ca atunci cand oaspetii isi vor lua in primire locurile, vor fi impresionati de aspectul ingrijit si vor aprecia detalii precum decoratiunile.

Ca se alege o tema tropicala plina de culoare sau una mai ponderata, cu pasteluri in prim-plan sau monocromatica, mesele se vor infrumuseta cu aranjamente fel de fel, personalizate dupa bunul plac al cuplurilor.

In toata aceasta ecuatie, compozitiile de pe masa mirilor si cele care ocupa centrul meselor rezervate nuntasilor raman elemente cheie. Sunt ele ca reusesc sa confere stil si personalitate evenimentului, facandu-l remarcabil.

Optiunile sunt atat de multe, ca nu-ti dai seama, totul depinzand de tematica aleasa. De la baloane suspendate, tablite din lemn si pietricele colorate, pana la petale de flori, confeti si inimioare din carton, practic, se poate recurge la orice element.

Culori la moda

trenduri nunta - albastru clasic
Foto: www.sposimagazine.it

Oricare este conceptul stabilit ca tema, partea de culoare va accentua impactul. Chiar daca autoritatea in domeniul culorilor, Institutul Pantone, a decis ca albastrul clasic sa fie culoarea anului, tendintele nunta 2020 acopera un spectru mai larg.

Desigur, cine prefera nuntile moderne poate insera accente de culoare albastre (si derivatii) in tot ce tine de aranjamente si tinute vestimentare. Insa tot in trendurile acestui an stau pastelurile, cu tonuri delicate, ce inspira spre prospetime, sau in combinatii indraznete.

In mare voga va fi verdele menta si toate tonurile de apa. Cu prospetimea inspirata de natura, ”imbraca” foarte bine o nunta in sezonul primavara-vara, eventual in aer liber.

Tot pe paleta acestui an se afla si derivatiile intense de piersica, galben si corai. Prin vivacitatea lor caracteristica, completeaza la perfectie nuntile din lunile estivale.

O alta nuanta super cool ramane rozul Cassis, un amestec profund de rosu si violet. Surprinzator de relaxant, este o culoare potrivita pentru o nunta rustica toamna tarziu.

Foto: www.independendt.co.uk

Pentru fiecare client, meniul si abordarea potrivita! 4 Tipologii care servesc masa la restaurant

portretul clientului la restaurant - 4 tipologii

Profilul clientului la restaurant pune de multe ori imaginatia la grea incercare. Iar uneori inclusiv bunul simt. Dar cu cat exista o descriere mai stufoasa a fiecarui indentikit, cu atat cresc si sansele ca ambele ”tabere” sa se bucure de armonie. Si nu numai.

Asa cum nu peste tot te impiedici de ospatari si barmani toti un lapte si-o miere, nici personalul care-si duce veacul in restaurante nu are parte doar de oaspeti marinimosi si bine crescuti, care arata respect atat aproapelui, cat si fiecarui aliment care compune meniul (a la carte sau nu).

Profilul clientului la restaurant: Oaspeti in 4 ipostaze

Bucataria romaneasca reprezinta un punct de atractie pentru vizitatorul din afara. Tot la fel romanii isi manifesta un extraordinar interes spre bucatarii care mai de care mai departate de cea autohtona, cu mai multe ingrediente ciudate, poate necunoscute si greu de rostit.

Si nu e gresit sa viseze la altceva, sa-si doreasca sa mai incerce si retete ce par de pe alte taramuri.

In general, pentru creionarea cat mai aproape de realitate a unei tipologii, se tine cont de parametri precum bugetul disponibil, scopul vizitei si durata ei sau preferintele culinare.

Profilul clientului la restaurant nu e acelasi pentru toti. Cu aceasta ocazie, ne limitam la 4 tipologii, fiecare cu bunastarea, gusturile si interesele proprii.

Oare in ce ipostaza te regasesti?

Gurmandul

gurmandul la reestaurant
Foto: www.shutterstock.com

Se poate spune cu mare precizie cine apartine acestei categorii si cine nu.

Vizitatorul, clientul, turistul gurmand apartine de regula clasei de mijloc, cu venituri medii spre bune. Tocmai disponibilitatea economica ii permite sa acorde mancarurilor atentia cuvenita.

Persoanele cu acest identikit adora sa cutreiere restaurante a la carte de mare clasa atat locale, cat si internationale sau din strainatate. Dar ceea ce ii place cel mai mult este sa colectioneze amintiri si experiente.

Pofticiosul

pofticiosul la restaurant
Foto: www.communityimpact.com

Se aseamana cu tipologia anterioara, atata doar ca e mai putin rafinat.

Clientul pofticios e mai continut la buzunar si la buget. Isi permite chestii mai putin scumpe. Insa il vezi de la o posta cum ii curg ochii dupa denumirile bunatatilor asezate in meniuri.

Nu se da in vant dupa restaurante scumpe, cu stele Michelin. Are in schimb o inclinatie vadita spre localuri traditionale si spre specialitatile casei. Cu ele stie ca-si va satisface poftele cu-ndestulare si ca nu are cum sa dea gres.

Gastronautul

profilul clientului la restaurant - gastronautul
Foto: www.blogue.lacapitale.com

Categoria descrie tipologii interesate si de aspectul cultural al mancarurilor.

Nu este nici astronaut, nici internaut, ci un pasionat indragostit de turism gastronomic. Ii place sa calatoreasca si sa descopere noi culturi si cum se prezinta arta culinara pe la alte neamuri.

Gastronautul are o viziune extinsa si completa nu doar despre lume, ci despre gastronomie in particular. Se simte captivat de istoria locurilor, de traditii, vrea sa cunoasca oamenii de prin acele parti, nu numai sa le guste retetele culinare.

Enologul

enologul la restaurant
Foto: www.thetaste.ie

In sfarsit, in prim-plan si un pasionat dedicat aproape in exclusivitate vinurilor.

Profilul clientului la restaurant continua cu enologul. Are bunul obicei sa studieze meniul de vinuri cu aproape aceeasi atentie cum studiaza indicatiile de asamblare de la Ikea.

Este un personaj acesta, ce tare cu greu se dezlipeste de lista cu licorile bahice. Norocos restaurantul sau barul care-l primeste. Bani are destui cat sa cinsteasca un pahar sau mai multe de vinuri fine si sa incerce noi combinatii.

Profilul clientului la restaurant si ipostazele (im)perfecte

Oricare portret intruchipeaza musafirul aproape perfect, pe care orice proprietar si administrator de restaurant si-l doreste.

Desi fiecare e construit dintr-o alta ”plamadeala”, comportamentul niciunuia nu tradeaza o carenta acuta de bun simt. Nu, nu sunt carcotasi, nici ursuzi de fel. Nu arunca in capul ospatarilor jigniri, iar in loc de bacsis, nu le lasa reclamatii nefondate in condica.

Dar nu sunt ei singurii care trec pragul barurilor si restaurantelor de pe la noi.

De multe ori, atmosfera calma, care imbie spre servirea mesei in tihna, nu pe fuga, se cutremura de la vocile urlate, de la pasaitul vibrant, de la porunci si fluierat. Si chiar nu conteaza nivelul localului, stelele, pozitionarea sau clientela.

La origini, despuiat de ranguri si eticheta, omul poate fi aceeasi faptura respectuoasa, care paseste in local si se adreseaza chelnerului cu mult bun simt si rabdare.

De fapt ar trebui sa se prezinte astfel. Partial, realitatea e alta, uneori intoarsa taman cu 180 de grade in directia opusa.

Nu de putine ori, profilul clientului la restaurant infatiseaza oaspeti mofturosi si carcotasi, mereu pusi pe harta, dispusi sa caute nod in papura sau neajunsuri alte preparatelor pe care aleg sa le serveasca.

Insa pentru ei vom rezerva spatiu intr-o alta postare…

Foto: www.alltop.com

De ce o cina romantica la restaurant poate fi cadoul perfect de Dragobete?

cina romantica la restaurant, c adou de Dragobete

O cina romantica la restaurant poate face minuni in viata de cuplu. Mai ales acum, cand Valentinul romanesc sau Dragobetele pandeste de dupa usa.

Nici bine n-au trecut Sarbatorile si Revelionul, ca hop, colea, sta in asteptare Ziua Indragostitilor. De fapt, stau zilele in care iubirea e la mare cautare, Valentine’ Day si Dragobete.

Fiecare ocazie in felul sau poate fi un mega motiv sa-ti surprinzi jumatatea. Si, de ce nu, poate deveni un prilej sa primesti in dar o atentie, o declaratie de iubire, o sticla de vin bun, o bijuterie si mai ales o seara in 2 intr-o atmosfera care imbie cu mintea spre visare si sentimente.

Motive pentru care o cina romantica la restaurant devine cadoul perfect

Tineri si mai putin tineri, ursuzi si insensibili, nepasatori si singuratici, oamenii cu greu raman indiferenti in fata unor gesturi emotionante, venite sincer, din suflet, fara vreo intentie nasoala ”undercover”.

Un gest emotionant poate fi si invitatia la o cina romantica la restaurant. Ideea se dovedeste perfecta daca ai de gand sa te apropii de cineva pe care simpatizezi in secret, lasand faptele sa vorbeasca.

Dar nu e acesta singurul pretext pentru care o seara in 2 are toate sansele sa se transforme in cadoul perfect de Dragobete si cand mai vrei tu.

In sfarsit, te simti special(a)

cuplu special de ziua indragostitilor
Foto: www.goodfon.com

Din rutina zilnica a ambelor sexe fac parte si activitatile casnice. Vrei nu vrei, trebuie sa-ti faci timp pentru bucatarit, ingrijit copii, spalat, curatenie si alte treburi de gospodina.

Dar intr-o zi speciala asa cum e Dragobetele, simti si tu nevoia sa pui rutina in ”stand by” si sa nu te mai gandesti la nimic altceva decat la moment in sine.

Esti doar tu cu EL / EA

cina romantica la restaurant - tu cu jumatatea
Foto: www.ilgiornaledelcibo.it

De obicei, in relatia de cuplu, atunci cand exista una, mereu exista ”intrusi”. Parintii, copiii, fratii, vecinii, prietenii. Exista intrusi si cand ai o viata mizera de single.

Sa fim realisti. Oricat de mult iti place interactiunea cu ceilalti, in unele momente ai nevoie de putina intimitate in care sa fii doar TU cu jumatatea.

Ai placerea sa te serveasca altii

servire la restaurant
Foto: www.bigseventravel.com

De cate ori nu ti s-a intamplat sa nu ai chef ori sa nu te simti in stare sa gatesti? Sau ti s-a acrit de aceleasi preparate. Vrei si tu o delicatesa, ceva pe masura zilei de Dragobete.

Cu o cina romantica la restaurant, nu te preocupi de aranjarea mesei, de servirea felurilor de mancare, de mirosuri de prajeli care arunca in aer senzualitatea si amorul.

Te poti rasfata cat vrei

Dupa ce, intr-un final, iei minunata si desteapta decizie sa-ti sarbatoresti iubirea la restaurant, lumea toata e a ta. Desigur, in limita generozitatii fondurilor de pe card.

Intre aperitive si deserturi, intre vinuri, racoritoare si alte categorii din meniul a la carte, exista o multime de optiuni cu care iti poti alinta gusturile si incalzi spiritele.

Primesti / daruiesti experiente

Indiferent de prilej, oamenii obisnuiesc sa ofere in dar obiecte, dar mai putin momente. Ca e mai la-ndemana probabil un parfum costisitor sau o cravata frumos ambalata.

Nu e nimic gresit in a darui obiecte. Dar incepe sa devina o rutina pachetelul cu surpriza inauntru, care, de multe ori, lipsita de utilitate, sfarseste in coltul unui sertar.

Pe cand momente… Momentele le traiesti. Le simti intens si te bucuri de ele cu toata fiinta. Apoi, dupa ce trec, le cuibaresti in memorie si le accesezi de cate ori ti-e dor de fericire.

Unde poti sa planifici o cina romantica la restaurant?

cina romantica la restaurant Camelot
Camelot Resort, intrarea principala

Buna intrebarea… Pentru cine nu stie, seara poate incepe si se poate incheia la Camelot, in restaurantul sau in hotelul complexului.

Cum vremea e cea pe care o stii, iti poti declara iubirea si sarbatori relatia in doar 2 dintre cele 3 sali de evenimente care compun complexul:

Restaurantul Arthur – Este partea complet inchisa, cu acces direct din strada (intrarea principala). Aici se afla barul si asigura legatura cu etajul superior si totodata cu zona de cazare si camerele hotelului.

Salonul Guinevere – Este sala luminoasa si spatioasa, imprejmuita de ferestre (detasabile cand contextul impune), care se infatiseaza gratioasa si totodata impunatoare pe malul lacului.

Aria Lancelot, in caz ca te intrebai ce sfarsit a capatat, e deschisa doar pe sezon. Insa de prin lunile mai-iunie, poate gazdui toate intalnirile romantice, cinele de afaceri si evenimentele la care se gandeste cineva.

Foto: www.thebutlercollegian.com

Cea mai frumoasa si petrecareata noapte o vreau in ultima din an, de Revelion…

revelionul 2020 - cea mai frumoasa noapte

Revelionul 2020 poate fi minunat. Depinde doar de tine sa-l faci frumos, unic, special, perfect. Asa cum merita sa fie.

Depinde de cat de bine stii alege locul de petrecere si compania, de starea cu care pasesti in noul an, de felul in care te vezi si te simti. De inspiratia cu care-ti compui tinutele si de preparatele pentru o noapte atat de mareata.

Cel mai frumos si petrecaret sfarsit de an il vreau in acest an, la Revelionul 2020

revelionul 2020 - cel mai frumos sfarsit de an

Fiecare zi in care deschizi ochii si privesti cum soarele tasneste pe bolta cereasca e o binecuvantare si un motiv de extraordinara bucurie. Pentru ca respiri, pentru ca existi. Pentru ca ai un acoperis deasupra capului. Pentru ca oameni buni te inconjoara.

Esti fericit(a) si-ti doresti sa cunosti doar partea plina a paharului. Si sa poti imparti clipele de imensa seninatate cu cele mai dragi fiinte. Iar uneori simti nevoia sa-ti sarbatoresti norocul, sanatatea si fiecare an incheiat cu bine.

Simti nevoia de petreceri cu fast, sa transformi unele momente fantastice in clipe memorabile.

Ei bine, Revelionul 2020 poate fi un eveniment memorabil. Si poate fi cel mai frumos sfarsit de an din ultimii 20 sau 50 de ani. Sau de cand iti amintesti ca ai tot petrecut revelioane cu oameni apropiati tie.

Noaptea la cumpana dintre ani poate fi frumoasa, unica, speciala, perfecta.

Indiferent daca vei fi doar tu cu tine, in cel mai sincer parteneriat cu propriul ego. Indiferent daca vei avea partenerul de viata in companie, familia sau prietenii. Indiferent daca vei participa la o cina festiva acasa ori la o petrecere fastuoasa intr-un restaurant elegant.

O noapte speciala, unde totul este la superlativ

revelion - noapte speciala

Nu e inca decembrie. Totusi, in aer pluteste parca un aer de mare sarbatoare.

Cam da, trebuie sa recunosti ca asa e de cand cu decoratiunile si aranajamentele care au inceput sa ia deja cu asalt vitrinele si rafturile magazinelor…

Unde inca nu si-au semnalat prezenta, in mod cert, e doar chestiune de zile pana sa-si faca loc abundenta de sclipici, stelute, beteala si o gramada de alte zorzoane si decoratiuni pentru brad si casa…

Nu e inca decembrie. E abia noiembrie. Un noiembrie incert, cu vreme nehotarata si cer plumburiu, cu atmosfera aproape muribunda, cu nimic mai prejos sau mai vesela in anumite momente decat scena poeziei bacoviene.

E abia noiembrie… Totusi, continua sa ramana un noiembrie imprevizbil. In mod cu totul neasteptat, mai sunt zile ce te duc mai degraba cu gandul spre clinchet de pahare cu cuburi de gheata indesate, spre piscine supragalomerate si sezlonguri cu umbrele generoase.

Sunt si zile ce nu par sa aiba ceva in comun cu asteptarea lunii cadourilor, a Sarbatorilor de Craciun si nici pe-atat a noptii de Revelion.

Cu toate ca mai ai destule zile de numarat pana la ultima din an, daca inca nu te-ai hotarat ce vei face atunci, poate e timpul sa-ti zoresti nitel alegerile.

Intr-adevar, e timpul sa tragi cu ochiul spre ofertele restaurantelor si din centrele care pun la dispozitie pachete turistice complete cu cazare si masa festiva.

Dar nu neaparat.

Revelionul 2020: acasa sau la restaurant?

revelion acasa sau la restaurant

Pe o vreme atat de incerta, incerta este si hotararea. Pentru ca destinatia finala, obligatorie, nu ramane restaurantul. Noaptea dintre ani o poti petrece si acasa, dupa caz, doar tu cu tine, alaturi de partenerul de viata, de gasca de prieteni, de familie.

Oricum, nu exista varianta corecta sau gresita, orice alegi iti poate transforma noaptea in cea mai frumoasa din an si chiar din ultimii 20 sau 50 de ani. Important este sa te pregatesti cum se cuvine.

Anul Nou acasa

aranjamente de revelion acasa

In acest caz, variantele sunt 2 mari si late:

  • Un Revelion mai static, in genul pranz sau cina de Craciun: Invitatii, intr-un numar prestabilit, ocupa locuri la mese, discuta, schimba impresii etc. Se va pune accentul pe meniurile propriu-zise, diversificate si satioase, pe ornamentele care decoreaza mesele si ambientul.
  • Un Revelion mai dinamic, la fel de vocal ca o petrecere: Lucrurile capata o alta rezonanta. Spre diferenta de prima situatie, numarul invitatilor nu mai este atat de strict. Intaietate au muzica si bauturile, in timp ce meniurile (bufetul suedez e cel mai potrivit) ramane in plan secundar.

Anul Nou la restaurant?

petrecere de revelion la restaurant

Alternativa restaurantului e serios contraindicata persoanelor care de felul lor prefera sobrietatea sau / si refuza sa se intinda la cheltuieli. In schimb e una foarte inspirata pentru cine nu are chef sa astepte noul an acasa si vrea o ceremonie cu mai mult fast.

Ca sa nu dai gres, orienteaza-te spre locuri pe care le cunosti, in care ai mai fost si unde stii cum se mananca. Te poti simti bine si in restaurantele supraaglomerate, si in cele mai linistite, eventual desprinse de forfota urbana si incadrate de peisaje spectaculoase.

La urma urmei, tine si de gusturi, de stilul fiecaruia, de asteptari si de o multime de alte variabile.

Nu in ultimul rand, cine prefera Revelionul 2020 la restaurant, nu trebuie sa se lase pe ultimul moment, ci sa rezerve locuri din timp.

Crezi ca restaurantul e destinatia perfecta?

revelionul 2020 - petrecere

Daca si tu crezi ca vrei sa intampini Anul Nou la restaurant, tine cont de ofertele de Revelion de la Camelot Resort! S-ar putea sa ai parte de cel mai frumos sfarsit de an.

Asa cum in diverse ocazii ne-am obisnuit clientii, pentru ei pastram doar ce-i mai bun si-i rasplatim cu clipe speciale. Tinem neaparat la reusita acestui moment si la multumirea fiecarui vizitator care ne alege ca destinatie.

5 Obiceiuri care ingrasa de Sarbatori, de care sa fugi cat te tin picioarele + 5 Solutii

obiceiuri care ingrasa la sarbatori

Asa cum fac parte din rutina mici chestiute care contribuie la conservarea siluetei, fac parte si obiceiuri care ingrasa la Sarbatori.

Unii le stiu si le pun in practica si-ntr-un caz, si-n celalalt. Altii insa se prefac straini. Si de unele, si de altele.

Obiceiuri care ingrasa la Sarbatori: Ce erori faci, dar nu-ti dai seama si cum le rezolvi?

Nimeni nu e perfect. Doar ca unii au mai multe defecte decat altii. Cu slabiciunile lor, cu viciile, cu erorile pe care le fac la masa si in viata de zi cu zi si care-i condamna la multe, dar muuuulte kilograme in plus, sunt imperfecti de-a binelea.

GHINION!

Oamenii comit zilnic erori la masa de-acasa, cu meniurile de la restaurant, cu mesele festive si de la evenimente. Mari sau mici cum sunt, ii rasplatesc cu burtici, solduri proeminente, picioare carnoase si in general cu un strat generos de grasime din cap pana-n picioare.

Ca sa nu cazi in aceeasi nenorocire si tu, fa cunostinta cu cateva dintre cele mai frecvente greseli si fugi de ele ca de napasta, cat te tin picioarele. Mai cu seama cand natura nu te-a inzestrat cu un fizic foarte skinny, ci cu tendinte serioase spre extra-large.

Eroare #1: Farfurii prea intinse

obiceiuri care in grasa la sarbatori - farfurii prea intinse
Foto: www.gentlemansgazette.com

O farfurie de mari dimensiuni sau un platou incurca la reglarea portiilor. La fel ca paharele largi si-ncapatoare, si aceastea parca nu se umplu deloc. Rezultatul este ca tinzi sa pui prea mult in farfurii.

Ce poti face?

Foloseste farfurii mai mici. Vor parea mult mai pline cu de toate si vor pacali creierul referitor la cantitatea de mancare.

Eroare #2: Mancat pe fuga

obiceiuri care ingrasa
Foto: www.surveybee.net

Intelegem ca nu ai timp si ca te grabesti cand mesteci. Intelegem si ca nu te concentrezi asupra actului in sine, atentia fiind directionata oriunde altundeva, ”defect” care impiedica perceptia de satietate.

Ce poti face?

Lasa orice alt factor perturbator deoparte (telefoane, e-maiuri, internet etc.) si da-i corpului timp pentru a digera alimentele.

Eroare #3: Ceva dulce dupa fiecare masa

dulciuri dupa masa
Foto: www.japanupdate.com

Dulciurile contin cantitati importante de zaharuri, ce nu fac decat sa ridice glicemia si sa largeasca circumferinta corpului. Si conteaza destul de putin daca e vorba despre un desert la restaurant, ceva cumparat sau preparat acasa.

Ce poti face?

Ca sa satisfaci pofta de dulce, fara insa sa acumulezi multi centimetri, poti recurge la diverse trucuri:

  • Diminueaza cantitatile de dulciuri (doar gusta, nu manca pe saturate);
  • Redu frecventa la cel mult de 2 ori pe saptamana (preferabil la 1 data);
  • Consuma ceva dulce exclusiv ca gustare sau ca masa principala.

Eroare #4: Cina tarzie

cina la ore tarzii
Foto: www.rd.com

Fiind si o perioada a vacantelor, a concediilor, a zilelor libere, oamenii decaleaza ora cinei, ultima masa fiind luata la ora normala de somn. Din pacate, este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri care ingrasa de Sarbatori.

Ce poti face?

Pentru a-i da corpului ragaz sa se elibereze de caloriile acumulate, cine intarzie servirea ultimei mese face bine sa actioneze ca atare:

  • Sa intarzie ora de somn si sa lase macar 3 ore de la ultima imbucatura;
  • Sa iasa la o scurta plimbare de agrement pe jos sau pe bicicleta.

Eroare #5: Excese de sare

obiceiuri care ingrasa - prea multa sare
Foto: www.huffington-news.com

Un alt pacat in care multi cad se refera la excedentul de sare in preparatele culinare. Insa nu doar zaharul se afla pe banca ”acuzarii”, ci si sarea. Cantitatile insemnate de sare pot provoca balonari si in special retentie hidrica.

Ce poti face?

O mancare nesarata e fada, deloc apetisanta. Dar nu e cazul sa excluzi sarea de tot, ci doar sa o ponderezi cantitativ si sa te abtii de la a consuma preparate excesiv de sarate.

Mai e ceva pana la Sarbatori…

Acum ca stii cum se prezinta cele mai comune obiceiuri care ingrasa de Sarbatori, nici bunatatile de la Craciun, nici masa de Revelion nu te vor mai lua pe nepregatite.

Daca vrei sa nu ai probleme majore cu silueta, te vei stradui sa rezisti vitejeste tuturor tentatiilor. Incearca de azi! Decat sa regreti dupa, actioneaza de pe-acum!